Een Vertegenwoordiger van de klantenservice

Een Customer Service Representative (CSR) is een getrainde medewerker die bedrijven helpt bij het oplossen van problemen met de klantenservice. Ze werken onder leiding van de Customer Relationship Manager (CRM) en zijn meestal te vinden op verschillende verkoop- of serviceafdelingen.

Klantendienstmedewerker

Een Customer Service Representative (CSR) wordt toegewezen aan een of meer afdelingen. Klantenservicemedewerkers helpen bij het ontwikkelen, trainen en beheren van klantenserviceteams. Vertegenwoordigers van de klantenservice kunnen werken als onderdeel van een verkoopteam of op zichzelf als interim- of oproepkracht. Sommige CRM wijzen vertegenwoordigers van de klantenservice toe om alle vragen van klanten af ​​te handelen, terwijl andere de vertegenwoordigers van de klantenservice toestaan ​​te reageren op vragen van klanten. Ze kunnen ook een gedetailleerde training krijgen voordat ze op een specifieke afdeling worden geplaatst.

Het is de verantwoordelijkheid van de klantenservicemedewerker om klanten bij te staan ​​door hen antwoorden op hun vragen te geven. Ze zijn verantwoordelijk voor het afhandelen en oplossen van klachten en het geven van antwoorden aan klanten die ze nodig hebben. Vertegenwoordigers van de klantenservice moeten kunnen luisteren en de zorgen van de klanten begrijpen, zodat ze de antwoorden kunnen geven die ze nodig hebben.

Vertegenwoordigers van de klantenservice moeten ook weten wanneer het gepast is om de klant over een probleem of probleem te informeren. Ze moeten ook de mogelijkheid hebben om op te volgen nadat ze het antwoord hebben gegeven waar ze om gevraagd werden. Een goede klantenservicemedewerker zal het belang inzien van het onderhouden van een positieve relatie met de klant.

Medewerkers van de klantenservice moeten onder druk kunnen werken. Klantenservicemedewerkers werken vaak alleen in kleine kantoren, in grote callcenters en in winkels. Klanten verwachten antwoord op hun vragen, dus de medewerker van de klantenservice moet weten hoe hij onder druk moet werken. Ook communicatieve vaardigheden en organisatievaardigheden moeten worden ontwikkeld.

Als medewerker van de klantenservice wordt van een persoon verwacht dat hij alle vragen, klachten en zorgen van klanten afhandelt. Als de klant de winkel verlaat met een nieuw product of nieuwe dienst, moet de medewerker van de klantenservice dit artikel aan de klant kunnen presenteren. Van vertegenwoordigers van de klantenservice wordt ook verwacht dat ze de klant op de hoogte kunnen houden van de status van hun product. Iemand met kennis van nieuwe producten is vaak succesvoller als vertegenwoordiger van de klantenservice dan iemand die niet bekend is met de producten.

De verantwoordelijkheden van een vertegenwoordiger van de klantenservice omvatten het beantwoorden van vragen van de klant, het uitleggen van de aangeboden producten of diensten, het geven van advies of ondersteuning aan de klant en ervoor zorgen dat de klant alle informatie over het bedrijf ontvangt. Tijdig. De medewerker van de klantenservice moet kunnen communiceren met zowel de supervisor als de manager van de klant.

Sommige vertegenwoordigers van de klantenservice werken ook als interim, ze helpen de problemen van klanten op te lossen en beantwoorden vragen over hun producten en / of diensten terwijl de klant wacht tot een supervisor antwoord geeft. De medewerker van de klantenservice moet met de klant kunnen communiceren voordat deze de winkel verlaat. Van de klantenservicemedewerker kan ook worden verwacht dat hij contact opneemt met de klant zodra de klant de winkel heeft verlaten om ervoor te zorgen dat hij alle bedrijfsinformatie heeft ontvangen en tevreden is met de producten of diensten die hij heeft gekocht. De rol van de vertegenwoordiger van de klantenservice is belangrijk voor het succes van een bedrijf.

Sommige vertegenwoordigers van de klantenservice hebben een gespecialiseerd verantwoordelijkheidsgebied. Deze medewerkers kunnen bepaalde soorten klachten of problemen afhandelen. Dit is vaak gebaseerd op hun specifieke ervaring.

Sommige klantenservicemedewerkers werken samen met bedrijven die een specifieke demografie in gedachten hebben, zoals ouderen of bepaalde etnische groepen. Deze medewerkers werken in gebieden die zich op die groepen richten. Deze werknemers kunnen een zeer waardevol bezit zijn voor bedrijven die hun klanten niet willen verliezen aan een gebied met meer mensen van een ander ras, religie of economische status. Een ander type medewerker is een tweetalige medewerker, die met klanten zowel in het Engels als in het Spaans en in een andere taal of dialect werkt.

Wanneer iemand als klantenservicemedewerker werkt, moet iemand naar een klant kunnen luisteren, zijn behoeften en wensen kunnen begrijpen en de tijd nemen om hem te helpen. Ze moeten weten hoe ze informatie over hun producten moeten verstrekken, hoe ze met boze klanten moeten omgaan, hoe ze aanwijzingen moeten geven en hoe ze verwarrende verzoeken moeten behandelen.