Betaalkaarten En Kredietkaarten

Wat Zijn De Verschillen Tussen Credit En Debet-En Dept Accounts?

De termen, creditcards en betaalkaarten zijn de fundamentele principes van de financiële boekhouding die datum ver terug tot 500 jaar geleden. Deze methode voor het classificeren van de verschillende transacties in credit en debet categorieën is een oude één, en aangezien een van de fundamentele grondslagen, is het nog steeds van kracht. Het werkt op het principe dat de rekeningen moeten worden gelijkgesteld met het geld.

In het algemeen is al het geld en alle contante transacties classificeert. In de traditionele terminologie, het maakt gebruik van de term "debit" te verwijzen naar de betaling van een klant aan de handelaar voor de verkochte goederen, terwijl de "krediet" is het proces waarbij de handelaar, of een van zijn partners, kredieten van de klant rekening met een bepaald bedrag. Beide termen worden in het algemeen door elkaar gebruikt, maar er zijn een aantal verschillen tussen hen.

Credit verwijst naar een bepaalde transactie, meestal een aankoop van het geld, dat door de debitering van het geld al in het bezit van de klant heeft verwerkt. Dit zijn de zogenaamde "afschrijvingen". Het is niet eenvoudig om te bepalen wat het precies is, maar de eenvoudigste definitie is de som van het verschil in de waarde van een bedrag gegeven door een koper en dat wordt verkregen door de verkoper wanneer deze laatste bereid zijn bestelling.

Om deze reden is het "krediet" genoemd, maar het is niet "cash" in de zin dat een contante betaling wordt beschouwd als "cash" alleen als het is "betaald" door een of andere vorm van de aanbetaling. Debet, aan de andere kant, wordt meestal gedefinieerd als het geld dat de schuldenaar te danken heeft aan de schuldeiser. Het bestaat uit twee componenten: ten eerste, de hoeveelheid geld die hij te danken heeft dat gelijk is aan of groter is dan het bedrag dat hij ontvangt uit de verkoop van de effecten die hij bezit, en ten tweede is, wordt de schuldenaar recht op een aftrek van zijn rekening op basis van het bedrag dat hij verschuldigd is aan de schuldeiser. Het geld verschuldigd aan de schuldeiser, op zijn beurt, wordt verminderd met de rente die de schuldenaar kosten op het geld geleend, en ten slotte door het bedrag van de rente hij rekent op zijn saldo van de hoofdsom.

Een debetrekening is normaal gesloten door de betaling aan de schuldeiser, die op zijn beurt wordt gesloten door het betalen van de bank. Echter, in een speciaal geval, de bank kan de rekening te openen, maar in deze situatie, wordt het krediet afgeschreven van de rekening plaats. Bovendien kan een bankpas optreden tussen creditcards en betaalpassen rekeningen en de debitering rekeningen kan een cheque, promesse, of hypotheek te nemen.

De drie termen worden ook vaak door elkaar gebruikt voor het D & D-accounts, een eenvoudige methode van boekhouden, waarbij de rekeningen worden behandeld alsof ze rekeningen van afzonderlijke entiteiten. Het onderscheid tussen debet en credit en debet en dept accounts is belangrijk met het oog op het begrijpen van de basisprincipes en regels van de financiering van bedrijven. De term "schuld" is afgeleid van het Latijnse woord "degradatie", wat betekent "verloren". Om deze reden hebben de meeste landen eisen ondernemers om twee soorten rekeningen bij te houden: een debet en credit account.