Gebieden van webdesign

Webdesign omvat een breed scala aan disciplines en vaardigheden bij het maken en onderhouden van sites. De meest voorkomende gebieden van website-ontwerp zijn visueel ontwerp, ontwerp van webgebruikerservaring, interface-ontwerp en authoring. Hoewel deze lijst geenszins uitputtend is voor de verschillende gebieden van website-ontwerp, geeft hij wel een algemeen overzicht van wat erbij komt kijken wanneer een nieuwe site wordt ontwikkeld of geüpgraded.

Website Laten Ontwerpen

Visueel ontwerp: een website kan visueel worden genoemd als deze afbeeldingen bevat. Er wordt veel onderzoek gedaan naar hoe afbeeldingen eruit moeten zien, waar ze moeten worden geplaatst en hoe ze met elkaar omgaan. Visueel ontwerp omvat alles, van kleurentheorie tot de ontwikkeling van website-architectuur. Het wordt gebruikt om een ​​effectieve lay-out te creëren die een boodschap effectief overbrengt, zodat bezoekers uw site gemakkelijk kunnen begrijpen.

Gebruikerservaring: het ontwerp van gebruikerservaringen behandelt de informatiestroom vanuit het gebruikersperspectief, d.w.z. de manier waarop gebruikers omgaan met uw site. Dit omvat bruikbaarheidstests en andere methoden voor het beoordelen van bruikbaarheid. Deze processen omvatten het evalueren van de bruikbaarheid van de site om de bruikbaarheid en gebruikersinteractie met de andere delen van de site te bepalen. Gebruikerservaring is belangrijk voor het succes van een website, want zonder het juiste ontwerp van de gebruikerservaring kunnen bezoekers snel gefrustreerd raken over de site en gefrustreerd de site verlaten.

Webinterface-ontwerp: dit is een deel van het ontwerpproces dat rechtstreeks verband houdt met web grafisch ontwerp. De twee gebieden zijn nauw met elkaar verbonden omdat webontwerpers vaak dezelfde software en grafische ontwerptools gebruiken voor beide gebieden. Webontwikkelaars werken ook vaak nauw samen met ontwerpers en gebruiken ook hun eigen afbeeldingen. Ontwerpers van webinterfaces moeten vaak de algehele lay-out en functionaliteit van een site zo ontwerpen dat deze goed aansluit op de inhoud. Dit kan een moeilijke taak zijn omdat er veel aspecten van de site bij betrokken zijn, zoals het coderen van de code van de pagina's om ervoor te zorgen dat de informatie correct wordt weergegeven. Het ontwerp en de lay-out zijn essentieel omdat het voor de bezoeker gemakkelijk moet zijn om de site zo effectief mogelijk te navigeren en te gebruiken.

Web authoring: Webauteurs zijn degenen die de inhoud van de website schrijven en bewerken, inclusief tekst en afbeeldingen. Ze maken meestal ook de navigatie- en zoekmachine-instellingen van de site. Webauteurs zijn erg belangrijk omdat ze ervoor zorgen dat de pagina's van de site correct zijn gestructureerd om doorzoekbaar te zijn. Webontwerpers en -ontwikkelaars werken soms samen met webontwikkelaars en programmeurs om de inhoud te bouwen en zoekmachinevriendelijk te maken. Veel bedrijven zullen een team van schrijvers inhuren om inhoud te creëren.

Er zijn andere gebieden van website-ontwerp, zoals gebruikerservaring, zoekmachineoptimalisatie en zoekmachinemarketing, maar de bovenstaande worden het meest gebruikt. Deze gebieden zijn fundamentele onderdelen van het website-ontwerp waarvan elk bedrijf op de hoogte zou moeten zijn wanneer ze een website maken of bijwerken.