Octrooibureaus

Waarom is een Octrooi Belangrijk?

Octrooibureaus zijn zeer vergelijkbaar met Government Offices. Het belangrijkste verschil is dat het Patent Office is degene die de patenten overwegende dat de regering Offices is belast met het handhaven ervan. In principe is een Octrooibureau is een regering of een intergouvernementeel orgaan dat het proces van patenten regelt.

Octrooibureaus zijn verantwoordelijk voor de bescherming van de intellectuele eigendomsrechten van de private en publieke sector van inbreuk door derden. Volgens de definitie in de wet, een octrooi is een merk of naam verbonden aan een ding geproduceerd of uitgevonden dat een persoon exclusief recht op het gebruik van het ding biedt. In eenvoudige woorden, een octrooi een fabrieks- of aan een bepaald product of uitvinding. Om een ​​octrooi te krijgen, moet een uitvinding worden geproduceerd die het eigendomsrecht bevat of dient te worden uitgevonden.

Wat betreft de functies van octrooibureaus betreft, deze zijn vrij eenvoudig. Ze kunnen afgifte van een octrooi of weigeren om het uit te geven. Hiervoor de octrooibureaus moet verschillende factoren zoals de aard van de uitvinding, de nieuwheid en de reikwijdte van de geclaimde uitvinding, het nut en de werkwijze volgens de uitvinding.

Er zijn verschillende soorten van octrooibureaus waaronder nationale octrooibureaus, Handel octrooibureaus en Industrie octrooibureaus. Alle octrooibureaus hebben de verantwoordelijkheid om patenten aan geregistreerde uitvinders te geven.

Octrooibureaus hebben hun eigen sets van taken. Zij zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de registratie en de goedkeuring van de patenten die zij uitgeven. De octrooibureaus ook voor zorgen dat er geen inbreuk op de patenten. Bijvoorbeeld, als een uitvinding is al gepatenteerd, zij controleren of de uitvinder is de enige eigenaar van de gepatenteerde idee en niet een andere persoon.

De octrooibureaus treedt ook op als arbiters in gevallen waarin uitvinders tegenkomen problemen met hun patenten of twijfels over hun bescherming. Zij verbinden zich daarom onderzoeken voordat ze op de geldigheid of de octrooieerbaarheid van de uitvindingen regeren. In de gevallen waarin het nodig is voor de bureaus om de patenten te annuleren, ze hebben ook een aanvraag indienen bij de rechtbank.

Octrooibureaus ook belast met regelen van de omstandigheden waaronder het mogelijk te maken, te verspreiden, en uitvoer producten met behulp van hun octrooien. Deze omvatten de voorwaarden met betrekking tot het ontwerp, de hoeveelheid en de locatie van het product. Ze gaat ook alle details van het productieproces van het product.

Zij controleren ook voor de eventuele wijzigingen in het oorspronkelijke ontwerp van het product in het geval dat blijkt dat een wijziging is doorgevoerd. Deze regels zijn strikt gevolgd om ervoor te zorgen dat aan alle eisen van de octrooien is voldaan. Ook met het oog op de kwaliteit van de goederen in toom te houden, de bureaus controleren of de fabrikant van nieuwe of verbeterde processen of methoden heeft geïmplementeerd.

Een van de belangrijkste dingen die de bureaus zoeken in een patent is of het octrooi kan worden gebruikt om hetzelfde te vervaardigen. Bijvoorbeeld, indien de uitvinding is een nieuwe werkwijze en een verbeterde werkwijze voor de productie van een bepaald product vervolgens octrooi worden verleend om de productie plaatsvinden. De bureaus ook controleren of er een noodzaak voor octrooien bij een vervaardigingsproces.

Met het oog op het octrooi te verzekeren van kracht is, de bureaus uit te voeren controles op de faciliteiten die de uitvinder heeft. Bijvoorbeeld, ze controleren of er nog andere uitvindingen die misschien in staat zijn de uitvinding efficiënter en winstgevender te maken zijn. Het is de verantwoordelijkheid van het octrooibureau om te bepalen of de uitvinder heeft nagelaten voldoende informatie te verstrekken om de inspectie van zijn faciliteiten mogelijk te maken. Indien deze wordt gevonden, het geval het octrooi geannuleerd.

Zo wordt de octrooien geannuleerd als de uitvinder niet aan een van de genoemde documenten in die hij nodig heeft om de uitvinding tot de bureaus. Het is ook mogelijk dat een patent ongeldig is, omdat hij volledige en nauwkeurige informatie in de octrooiaanvraag niet voorzag.

Afgezien van het inspecteren van de uitvinder van de faciliteiten en de faciliteiten die zijn bedrijf te bieden heeft de octrooibureaus voert ook audits van de uitvindingen die worden aangevraagd. Bijvoorbeeld, controleert of de uitvinding voldoet aan alle vereisten voor de octrooieerbaarheid. Het voert ook gesprekken met de uitvinders en eventuele andere professionals die kunnen worden geraadpleegd.