Alles wat je moet weten over UPS noodstroomvoeding

Wat is een UPS noodstroomvoeding?

Een ononderbroken stroomvoorziening (UPS) is een apparaat dat ervoor zorgt dat de stroomvoorziening bij stroomuitval van stroomschommelingen niet wegvalt. Een UPS noodstroomvoeding is, zoals de naam al doet vermoeden, een systeem dat op noodstroom werkt. Dit betekent dat de stroomvoorziening automatisch wordt overgenomen door de UPS noodstroomvoeding als de normale stroomvoorziening wegvalt of wanneer deze niet voldoende is.

Vaak wordt een UPS noodstroomvoeding bijvoorbeeld gebruikt in serverruimtes, datacenters van waardevolle apparatuur die op elk moment bereikbaar moet zijn. Een UPS noodstroomvoeding zorgt ervoor dat apparaten tijdens stroomuitval hun werk kunnen blijven doen en kunnen voorkomen dat er onnodige gegevens beschadigd raken.

Soorten UPS noodstroomvoeding

Er zijn twee soorten UPS noodstroomvoeding: Off-line en Online.

Off-line UPS noodstroomvoeding

Een offline UPS noodstroomvoeding plaatst de stroomvoorziening direct op de apparaten die erop zijn aangesloten. Als de normale stroomvoorziening wegvalt, zal de UPS noodstroomvoeding direct de noodstroomvoorziening activeren en de stroomvoorziening aan de aangesloten apparaten leveren. Het probleem met deze ononderbroken stroomvoorziening is echter dat, voordat de UPS noodstroomvoeding start, er een kleine hoeveelheid tijd zal zijn (naar schatting in de milliseconden) dat er helemaal geen stroomvoorziening zal zijn.

Online UPS noodstroomvoeding

Een online UPS noodstroomvoeding werkt anders dan een offline variant. De stroomvoorziening wordt namelijk altijd via de UPS pas geleverd. De UPS noodstroomvoeding zal de stroomvoorziening bij stroomuitval direct overnemen. Dit betekent dat er bij de On-line UPS noodstroomvoeding altijd stroomvoorziening is. Er is geen geval van ontbinden in de levering van stroom. Dit is erg belangrijk wanneer er apparatuur op de UPS noodstroomvoeding is aangesloten die absolute continuïteit vereist, bijvoorbeeld in ziekenhuizen, laboratoria of bij militaire operaties.

Soorten UPS-batterijen

UPS noodstroomvoedingen maken gebruik van verschillende soorten batterijen. Drie veelgebruikte batterijsoorten zijn de lood-zuur batterij, de nikkel-cadmium batterij en de lithium-ion batterij.

Lood-zuur batterij

De lood-zuur batterij is een bekende en gebruikte batterij. Deze batterijen staan ​​bekend om hun lage kosten. De levensduur van deze batterijen is echter niet bijzonder lang. Een gemiddelde lood-zuur batterij gaat zo'n 3 tot 5 jaar mee.

Nikkel-cadmium batterij

Een nikkel-cadmium batterij is onderhoudsvriendelijk. Deze batterijsoort is erg betrouwbaar en geeft een goede prestatie tijdens korte stroomonderbrekingen. Deze batterij heeft echter een relatief lage energiedichtheid en er dient een goede opslagtemperatuur te worden verkregen.

Lithium-ion batterij

Een lithium-ion batterij is nog vrij nieuw in de wereld van UPS noodstroomvoedingen. Het voordeel van deze batterij is dat het een hoge energiedichtheid heeft en licht van gewicht is. Bovendien heeft deze batterijsoort een langere levensduur dan de loodzuur- en nikkelcadmiumbatterijen. Dit maakt lithium-ionbatterijen op de lange termijn duurzaam.

Het nut van UPS noodstroomvoeding

Een breed voordeel van UPS noodstroomvoeding is natuurlijk continuïteit. In de wereld van datacenters is het bijvoorbeeld belangrijk om 365 dagen per jaar, 24 uur per dag bereikbaar te zijn. Een moment van uitval is al snel en onmisbaar. UPS noodstroomvoedingen zorgen ervoor dat het werk ongestoord doorgaat, zonder dat dit ervoor zorgt dat er schade ontstaat aan de apparatuur van de gegevens.

Het voordeel van een UPS noodstroomvoeding is de garantie van continuïteit zonder dat er handmatige ingegrepen moet worden. De UPS noodstroomvoeding neemt de stroomvoorziening direct over bij stroomuitval van spanningsschommelingen. Dit betekent dat er geen medewerkers snel naar de stroomvoorziening gehaast dienen te worden wanneer er uiteindelijk vernietiging plaatsvindt.

Houd uw gegevens veilig en zorg ervoor dat uw apparatuur blijft werken

In wezen is de UPS noodstroomvoeding een afzonderlijkesvrije stroomvoorziening, die ervoor zorgt dat er nergens anders op het netwerk stroomverlies ontstaat bij een stroomuitval of spanningspieken. Door het gebruik van een UPS noodstroomvoeding kunt u uw gegevens veilig bewaren en ervoor zorgen dat het werk ongestoord doorgaat. Of het nu belangrijke financiële gegevens zijn, gegevens van medische apparatuur of informatie over militaire operaties, de UPS noodstroomvoedingen bieden de mogelijkheid om te kunnen werken zonder bang te hoeven zijn voor verlies van informatie.