Drone-inspectiebruggen

Drone-inspecties komen steeds vaker voor in het hele land, en als u overweegt een brug of verkeersbrug te installeren, is een drone-inspectie een goede optie. De meeste bruggen hebben een soort inspectiebrug die in een dag gedaan kan worden, maar het zal je verbazen hoe snel een inspecteur over de brug kan vliegen om de staat ervan te bepalen, dus als je van plan bent om deze inspectie zelf uit te voeren, dan is dat zijn een paar dingen die u moet weten voordat u begint.

Zorg er allereerst voor dat uw inspectie altijd wordt uitgevoerd door een ervaren en bevoegde inspecteur. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in drone-inspectie, en als je geen vergunning hebt om het zelf te doen, zul je moeten betalen om er een te hebben om het voor je te doen. U kunt altijd een bedrijf inhuren om dit voor u te doen, maar de kosten kunnen behoorlijk duur worden. Zorg er dus voor dat u eerst rondkijkt voordat u besluit dit werk zelf te doen.

Vervolgens moet u de juiste apparatuur voor de klus vinden. De inspectiedrone zal over de brug vliegen en vanuit verschillende hoeken naar de constructie kijken, waardoor het gemakkelijker wordt om eventuele beschadigde of ontbrekende onderdelen op te sporen. Sommige inspecteurs gebruiken zelfs een hightech camera die onderdelen kan detecteren die diep in de structuur zijn begraven.

Zodra uw drone-inspectie is voltooid, is het belangrijk om de gebieden te noteren waar u problemen heeft gedetecteerd. Als ze vanaf de grond niet zichtbaar zijn, zoekt de inspecteur met een laser naar tekenen van schade. Zodra u tekenen van schade ontdekt, moet u stappen ondernemen om de situatie te verhelpen. Dit kan het kappen van de boom inhouden of het vervangen van een deel van de structuur zelf.

Zodra je inspectiedrone is voltooid, moet je de drone terugsturen naar het bedrijf. Meestal is dit slechts een paar honderd meter verwijderd, dus u kunt er een paar uur over doen om alle geïnspecteerde gebieden te bekijken. Als je klaar bent, stuur je de drone terug naar huis en wacht je tot ze terugkomen om de rest van de brug te inspecteren.

Dit alleen doen kan riskant zijn, maar als u er zeker van bent dat u met een drone kunt vliegen, kunt u uzelf veel tijd en geld besparen door een professioneel inspectiebedrijf in te huren. Onthoud gewoon dat de meest voorkomende problemen met bruggen kunnen worden opgelost door ze te repareren of te vervangen, dus u moet zich alleen concentreren op de kritieke problemen.